Van aanmelding tot afronding

Heb je behoefte aan ondersteuning bij psychische klachten? Of heb je behoefte aan coaching om nog prettiger in het leven te staan? Dan mag je direct contact met mij opnemen. Je hebt hiervoor geen verwijzing nodig.

Je kunt mij op de volgende manieren bereiken:
– via het contactformulier
– door te bellen, appen of een voicemail achter te laten (06-21449230)

Na je berichtje neem ik zo snel mogelijk telefonisch contact met je op voor een oriënterend gesprek (gratis en vrijblijvend). Wil je door? De intake en behandeling of coaching kunnen zowel op locatie (in Capelle aan den IJssel) als via beeldbellen plaatsvinden. Net wat jou uitkomt.


Eerste oriënterend gesprek

We beginnen met een oriënterend gesprek (telefonisch) van ongeveer een half uur. Tijdens dit gesprek vertel je wat meer over de reden dat je contact hebt gezocht en kunnen we elkaar al wat leren kennen. We onderzoeken samen wat ik voor jou zou kunnen betekenen en of we een afspraak zullen inplannen voor verdere intake. Dit oriënterend gesprek is kosteloos en vrijblijvend.


De intakefase

Wanneer het goed voelt, kunnen we een eerste afspraak maken. Tijdens deze eerste afspraak, de intake, kom ik graag nog meer over te weten over wie je bent, waar je mee worstelt en waarop je hoopt in de behandeling. Soms is er zoveel te vertellen, dat we nog een tweede intake-afspraak inplannen.


De behandeling/coaching

Na deze intakefase maken we een plan van aanpak. Van mijn kant geef ik aan wat ik je zou kunnen bieden, van jou kant geef je aan welke voorkeuren jij daarin hebt. Samen gaan we vervolgens de behandeling of de coaching aan. Hoe lang dat traject duurt, is moeilijk te voorspellen en per situatie verschillend. Hoeveel sessies we inplannen gaat natuurlijk altijd in overleg en kunnen we ook per sessie bekijken.


De afronding

Wanneer je belangrijke stappen hebt gezet en het gevoel hebt dat je weer zelfstandig verder kunt en wilt, ronden we het traject af. Tijdens de afrondende sessie blikken we terug op de weg die je bent gegaan en kijken we samen naar wat je in de toekomst nodig hebt. Zo ga je met een goed gevulde rugzak vol handvatten weer verder je leven in.


Meetinstrumenten

Soms zal ik naast de gesprekken specifieke vragenlijsten naar je opsturen, om alles nog beter in beeld te kunnen brengen. Deze krijg je via het beveiligde Elektronisch Cliënten Dossier en kun je via telefoon, tablet of computer invullen voor de volgende sessie. Natuurlijk bespreken we dit altijd van te voren.

Daarnaast zul je op verschillende momenten (voor, tijdens en na het traject) een vragenlijst van mij krijgen om de voortgang van de behandeling of coaching ook objectief in de gaten te houden. Op die manier kan ik inzicht houden in de effectiviteit van mijn behandelingen en voldoe ik aan de werkwijze van Practice Based Evidence. Wil je mij helpen door deze vragenlijsten in te vullen? Alvast heel erg bedankt!Scroll naar boven