Psychologische hulp bij en na HG

Psychologische hulp bij en na HG

Omdat ik uit ervaring weet hoe heftig HG is, wil ik graag iets doen voor de vrouwen en hun partners die er nu mee kampen.

Ik kan op een aantal manieren iets voor je betekenen:

  • Psychologische ondersteuning tijdens de zwangerschap
    Als je ziek bent, staat je hoofd niet naar een ingewikkelde sessie met een psycholoog. Een uitgebreide behandeling ga ik daarom liever niet aan tijdens de zwangerschap. Wel is het fijn om af en toe van je af te kunnen praten. Ik kan je een luisterend oor bieden, met je meedenken en je moed geven om het volgende stukje van deze zware periode aan te kunnen. Technieken uit ACT zijn hierbij behulpzaam.
  • Psychologische behandeling na HG
    Graag help ik je de zwangerschap te verwerken. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met behulp van EMDR.
  • Hulp bij het voorbereiden op een eventuele volgende zwangerschap
    Wil je heel graag nog een kindje, maar zie je ertegenop om weer zwanger te zijn? Dat is begrijpelijk. De kans dat je nogmaals HG krijgt is groot. Een goede voorbereiding op een volgende zwangerschap kan helpen om er toch redelijk doorheen te kunnen komen. Als je wil, kan ik je bijstaan in die voorbereiding, gebruik makend van het voorbereidingsplan van Stichting ZEHG.

Ook voor partners

Ook partners hebben heel wat te doorstaan tijdens, na en ter voorbereiding op HG. Heb je als partner behoefte aan een gesprek, of aan hulp bij het verwerken van deze, ook voor jou traumatische periode? Ook jij bent welkom in mijn praktijk.


Heb je interesse in deze begeleiding? Neem gerust contact met me op.Scroll naar boven